Polityka prywatności i Cookies

POLITYKA PRYWATNOŚCI FIRMY STALTECH PAWEŁ LEWANDOWSKI

25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz
uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

W związku z tym przygotowaliśmy dla Państwa niezbędne informacje, które wyjaśniają w jakim celu i w jaki sposób przetwarzamy Państwa dane osobowe oraz jakie mają Państwo związane z tym prawa.

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE:

Administratorem danych osobowych jest firma STALTECH PAWEŁ LEWANDOWSKI ,ul. Studzienna 1, 47-400 Racibórz, NIP 6391993757, REGON 243292081
Dane osobowe przetwarzane są w celu realizacji procesu sprzedaży oraz wysyłki zakupionego przedmiotu lub wykonania zleconej usługi.
Dane osobowe mogą być również przetwarzane i udostępniane w celu przygotowania procesu sprzedaży, np. w celu złożenia oferty, przygotowania zamówienia itp.
Dane osobowe są również przetwarzane w celach podatkowych i rachunkowych.
Kupujący decydując się na dokonanie transakcji zakupu przedmiotu lub usługi wyraża dorozumianą zgodę na udostępnienie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celu realizacji procesu sprzedaży.
Odbiorcami danych osobowych są w zależności od formy i kanału sprzedaży: sklep internetowy, portal Allegro, firmy kurierskie pośredniczące w wysyłce, pośrednik płatności elektronicznych PayU, bank Administratora ING Bank Śląski.
Portal Allegro i inne instytucje uczestniczące pośrednio w procesie obsługi sprzedaży prowadzą własną politykę ochrony danych osobowych swoich klientów i powinni dopełnić w tym względzie obowiązku informacyjnego względem nich.
Dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora przez czas niezbędny do zakończenia procesu sprzedaży.
Dane zawarte w dokumentach sprzedażowych (faktura wystawiona na dane i adres osoby fizycznej) będą przechowywane przez okres wymagany prawem.
Dane będą przechowywane w wersji elektronicznej lub papierowej.
Serwisy obsługujące stronę internetową Administratora, tj. stronę www.sklep.staltech.pl oraz ofertę Allegro Administratora zbierają pliki cookies, ale Administrator nie korzysta z tych danych i sam nie przetwarza ich w żaden sposób.
Osobom fizycznym przysługuje prawo do: dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez
wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
Kupujący posiada prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawo do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.
Dane osobowe gromadzone przez Administratora w procesie sprzedaży i jej obsługi nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany ani nie będą poddawane procesowi profilowania.

Polityka plików cookies

  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu Staltech Paweł Lewandowski, ul. Studzienna 1, 47-400 Racibórz
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  1. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  3. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  1. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  2. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  1. "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  3. "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  4. "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  5. "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  1. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  2. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  3. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  4. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Źródło: wszystkoociasteczkach.pl

Zablokowanie plików cookies:

W celu zablokowania przesyłania tego plików typu "cookies", należy zmienić ustawienia wykorzystywanej przeglądarki tak, by odmawiała lub usuwała określone pliki cookie. Poniższe linki zawierają informacje, jak dostosować ustawienia w powszechnie używanych przeglądarkach.

Uwaga: Prosimy pamiętać, że w wyniku zablokowania plików "cookies", niektóre funkcje witryny mogą nie działać.

up

Wszelkie Prawa Zastrzeżone 2015
Sklep internetowy Shoper.pl

Projekt i realizacja:    zets.pl

Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl